От профила във Фейсбук на Ивайло Мирчев, депутат от ДБ Гледах

...
От профила във Фейсбук на Ивайло Мирчев, депутат от ДБ Гледах
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Трогателна е увереността, с която ни обявяват за всемогъщи властелини на дигиталния свят

От профила във Facebook на Ивайло Мирчев, народен представител от Демократична България

 Гледах на кино премиерата на кино лентата за Ботев дружно със сина ми, още когато излезе на 3-ти март. Не считам да се изявявам като кинокритик, по тази причина ще ви спестя мнението си за творбата на Максим Генчев. За друго ми е мисълта тук.

Трогателна е увереността, с която разнообразни хора от време на време ни афишират за всемогъщи властелини на цифровия свят. След “Да, България! е терористична формация ”, “Христо Иванов смъкна комерсиалния указател ” и “Божанов “пипа ” кодовете и манипулира изборите ”, имаме нов таен шедьовър.

Явно даваме тип да сме овладели всичко друго в страната, та в този момент се оказва, че управляваме и кинокритиката във фейсбук чрез “50-60 злобари, които имат по 10 подправени профила ”. Естествено, допуска се, че тия хора се намират до един в офиса на “Да, България! ”, откъдето дисциплинирано и високоплатено плюят по българщината… 

Удивително е какви митове може да породи креативното въображение. А знаете ли кое е най-смешното в тази визия? Демократичната общественост не би могла да сътвори свои тролски заводи, даже и да искаше. Нашите хора са свободолюбиви индивидуалисти до степен да е на практика невероятно който и да било да им диктува какво да приказват или пишат.  

Та, в случай че някой не харесва обещано произведение и го оповестява във фейсбук, притеснявам се, че този път ще би трябвало да се търси виновникът другаде. Не бяхме ние. Твърде заети сме да “пипаме ” кода на държавността.



Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР